Offentligt foredrag med Wolfgang Ketterle

Information om gratis foredrag med Nobelprismodtager Wolfgang Ketterle. (English version)

Tilmeldingen er nu åben, og kan findes her!

Som en del af PLANCKS 2019, en international konkurrence i teoretisk fysik, har vi enestående fået mulighed for at afholde et gratis foredrag med Nobelprismodtager Wolfgang Ketterle. Efter foredraget i Auditorium U45 afholdes der en lille reception (i "den gamle fredagsbar" på SDU) hvor man kan møde foredragsholderen. Du kan læse mere om konkurrencen på vores engelske side her, og mere om foredraget herunder.

Hvem er Wolgang Ketterle?

Professor Wolfgang Ketterle er mest kendt for hans arbejde med Bose-Einstein kondensater, og vandt i 2001 Nobelprisen for dette, sammen med Eric A. Cornell og Carl E. Wiemann.

Ketterle har været John D. MacArthur professoren i fysik ved MIT siden 1998. Han leder en gruppe der undersøger egenskaber ved ultrakolde gasser. Hans forskning er i feltet atomar fysik og laser spektroskopi, der bl.a. inkluderer laserkøling og indfangning af atomer, atom interferometry, samt studiet af Bose-Einstein kondensation. Et af målene er at undersøge mulige bud på nyt stof, herunder isæt superfluider og korrelationer i mange-partikel systemer.

Hvem henvender foredraget sig til?

Foredraget er henvedt til kandidat- og bachelorstuderende i fysik, men gymnasieelever med en interesse i fysik vil være i stand til at følge med og få noget brugbart ud af foredraget. Foredraget vil altså være ideelt for gymnasieklasser med fysik på A-niveau, eller for alle andre med en interesse i fysik og naturvidenskab generelt.

Wolfang Ketterle
Picture by Bryce Vickmark (2015).

Hvor tilmelder man sig?

Foredraget er gratis for alle, men der er tilmelding så vi kan sikre os at der er plads til alle. Tilmeldingen kan findes her. Vi ser meget gerne at grupper og gymnasieklasser deltager. Hvis du vil komme med en gruppe, kan du enten tilmelde jer via linket, eller ved at kontakte arrangørerne på plancks2019@sdu.dk.